Malaysia Graffiti

Thursday, December 22, 2011

Throws Up Animation

Besok aku ade interview untuk job animator..
sebelum ni aku pernah lupakan niat untuk jadi animator, sebab nak jadi mende lain..
tapi dalam lubuk hati aku sebenarnya masih ada lagi harapan tu,
aku terus terima interview tu tanpa fikir panjang.

silakan enjoy simple animation yang aku baru siapkan tadi.. Wish me luck!






I think that animation is magic because it creates illusions.

Monday, December 19, 2011

Sakit Kepala


Aku sakit kepala.. mungkin nak demam balik.. sekarang da pukul 6.
tapi ade kerja tak siap lagi..
ARGGGHHH!

*lukisan di atas sempat dilukis dalam 9 minit gitu..

It's still coming


tangguh..
ya ia masih akan datang.. ok jugak sebab ada banyak masa lagi..
KL Sticker Day masih ada.. akan menyerang 31 December.
InsyaAllah.



Ready? Lets go!


Like Our Facebook

Friday, December 16, 2011

Katak Biru

Di tengah keboringan.. aku melukis menggunakan mouse.
kan best kalau ada kawan2 sekepala boleh buat lawak waktu ni..


Thursday, December 15, 2011

Pagi Tadi (Kisah Benar)

Ini kisah pagi tadi.. diolah dalam bentuk komik.


Tak sangka boleh rasa lega lepas buat komik FUUU ni..

Tuesday, December 13, 2011

Good Morning

Good Morning and Happy Breakfast!



Never skipped your breakfast cuz it keeps your metabolism running..

Tuesday, December 6, 2011

Its Coming.. KULSIGN 2011


     Itu dia KulSign 2011 is coming.. Kali ini aku pergi dengan nama crew Peroltozoa Brothers.
Tak tahu lagi nak bomb gamba ape.. tapi insyaAllah ianya akan lebih baik dari sebelum ini.
Post sebelum ni di Kul Sign 2010.

Ahad lalu aku sertai Gotong Royong Graffiti 2011.. seronot, dapat duit dan Montana 94... Rugilah siapa yang tak datang. menangislah anda. tapi aku pegi bukan sebab duit, tapi untuk gotong royonglah... merapatkan silaturrahim, budaya kita kan (gurauan hipokrit)? ingat tak masa sekolah dulu kita kena buat lukisan tajuk gotong royong? tapi tak penah terfikir pun gotong royong kene cat graffiti.. hahaha!


Simbolik program gotong royong ni memang agak mendalam.. Penggiat graffiti sendiri yang memadam graffiti dengan tangan mereka walaupun sebenarnya DBKL boleh je buat sendiri. hebat la kan?

GOTONG ROYONG GRAFFITI 2011
video

Video is taken from Kulsign festival facebook.








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...