Malaysia Graffiti

Wednesday, December 22, 2010

Graffiti Sketch Cuti Sekolah

Sekolah cuti takde kene mengene pun dengan Peroltz.
Die bukan budak sekolah lagi.
ntah hape-hape punye ayat.

Antara Sketch-sketch yang berjaya dan selamat diimbas.
Prestasi scanner makin terencat.. tensen gua!

RANDOM WORD

Bomb- tak boleh meletup

Makan- dibuat ketika lapar

Hotak- Zomba kampung pisang

Chrome

NAMES

Rabiatul

Lancezx-username adek bongsu Peroltz

Hamidah- Ibu saya punya, thanks Peroltz

PROCEEZ

Without Motive the Eon

Nopx

Afia the Epa Padi


Munk the Nemba

Peroltz the.... just peroltz.

Akhir kata, buatlah baik berpada-pada,
Janganlah sekali-kali buat jahat.. rotan nanti!

Saturday, December 18, 2010

Graffiti di Kuantan



Sesiapa yang mahukan perkhidmatan graffiti atau mural di Kuantan, Pahang.
bolehlah hubungi atau whatsapp saya.
Perol: 014-8136203
atau email: peroltozoa@gmail.com

Wednesday, December 15, 2010

Job Bulan Puasa Haritu..

Sekarang Peroltz berada di Kuantan.
Tak banyak yang boleh dibuatnya selain main internet dan melukis.
Ketika ditemu bual, Peroltz tengah study bab lettering,
banyak jugak die sketch, tapi takde scanner pulak.

Teringat pulak job di Allay-allay, Brickfield time bulan puasa haritu.
Jadi saya meminta gambar-gambar dari Peroltz untuk diuploadkan.
Peroltz bekerjasama dengan Medea/MediumTouch dan Nopx/ProceezPropaganda
so ni lah antara yang sempat dishoot.
(ketika gambar diambil, ikan duyung dan harimau masih dalam pembikinan lagi).

Medea



Allay-Allay yang bermaksud Ombak-Ombak, kata tuan kedai



Pool table


Harimau ni belum siap lagi

Promosi Enthiran pulak..

Botol Sky Juice

DJ

vector speaker

Green Goblin dan teh tarik

Water splash ni medea la yang buat

Yang ni da siap

Thursday, December 9, 2010

Benda best yang terhasil daripada Kul Sign 2010

Sape tak tengok ni saje je la.. WAJIB TENGOK!!
dari segi nilainye la.. bukan dari segi agama k..


" IMAGING A PURE APPRECIATION OF AREA OR EVENT
THAT WILL LEAVE A BIG IMPACT IN OTHERS MEMORIES.

TAKE NOTES THAT VIRTUAL REALITY CAN NOT TOTALLY
REPLACE A REAL WORLD EXPERIENCES.

IT GIVE AN OVERALL FIRST IMPRESSIONS OR MEMORIES
OF THE CURRENT SITUATIONS.

ALL THIS CAN BE ARCHIVE IN A SIMPLE BUT PURELY
A CREATIVE WEB PRESENTATION AND IT TAKES
ONLY 30 SECONDS* TO LOAD!"
-maya 360

Amazing.. rasa macam berada di tempat tu..
ya, aku jakun setelah melihat sesuatu sperti ini..
aku perasan jugak ada orang ambil gambar sambil pusing-pusing..
tak sangka macam ni hasil die.

untuk maklumat lanjut layari http://www.maya360.com/



Sunday, December 5, 2010

Kul Sign Ahad

Haa, kan dah kate dah diorang power..
Kul sign festival dimenangi oleh PHBKLKZNC, naib juara
Medium Touch, ketiga Kay.

orait, first thing first.
gamba proceez punya prodo.





Masing-masing ada peningkatan, good job tapi pjalanan masih jauh.
2 taun lagi eon dan peroltz berazam nak bomb kat wall of fame..

sketch asal.

gambar2 akan di update bila habis penat, tadi pnat bediri layan One Nation MC,
Altimet (tadi mc tersalah sebut 'alternate', bangang!), Zizan Raja Lawak pun ada
buat lawak, pandai die menari.
mc juge slah sebut nama acit (disebut asit) dan graffiti (disebut graviti).
Acit menang Kul Colours.

Sedikit sedutan/share diambil dari facebook Meeting Of Styles KL




















tadi balik tak pakai helmet, eon punye helmet kene curi, jaket die pun.
"rase cam bebogel" bak kate eon kalau tak pakai helmet kat tengah bandaraya.

Peroltz di Kul Sign

Peroltz ada di kul sign tadi..
semangat jugak die mengebomb.. tapi takde pe sangat..

Macamane la nak jadi terer cam medium touch,
carpet, katun, n laen2.. (kang tulis sume kang panjang pulak)

tu je pesoalan arini..

gamba takde lagi..

bak kate pepatah, bagai langit dan bumi la..
nak jugak buat lawa2..
arrrghh...!


Thursday, December 2, 2010

Lakaran daripada Garisan

Ya lakaran.. Peroltozoa sketches kalau lebih tepat lagi..
Sedikit sedutan daripada sketch book peroltz untuk dikongsi.

Garisan,
semua orang boleh buat garisan.
kalau garisan disusun dan dikomposisikan dengan betul,
imej dari otak akan dapat diterjemah dengan berkesan,
bersertakan emosi yang direkod melalui garisan-garisan ekspresi.
kadang-kadang sesuatu yang di luar jangkaan akan terhasil dengan tidak sengaja.


lukisan2 di bawah hanya komposisi garisan oleh peroltz ke atas kertas,
tanpa maksud tersirat...
untitled

Writer

Monkey

Untitled

Untitled

Melukis setiap hari!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...