Malaysia Graffiti

Wednesday, December 22, 2010

Graffiti Sketch Cuti Sekolah

Sekolah cuti takde kene mengene pun dengan Peroltz.
Die bukan budak sekolah lagi.
ntah hape-hape punye ayat.

Antara Sketch-sketch yang berjaya dan selamat diimbas.
Prestasi scanner makin terencat.. tensen gua!

RANDOM WORD

Bomb- tak boleh meletup

Makan- dibuat ketika lapar

Hotak- Zomba kampung pisang

Chrome

NAMES

Rabiatul

Lancezx-username adek bongsu Peroltz

Hamidah- Ibu saya punya, thanks Peroltz

PROCEEZ

Without Motive the Eon

Nopx

Afia the Epa Padi


Munk the Nemba

Peroltz the.... just peroltz.

Akhir kata, buatlah baik berpada-pada,
Janganlah sekali-kali buat jahat.. rotan nanti!

Saturday, December 18, 2010

Graffiti di Kuantan



Sesiapa yang mahukan perkhidmatan graffiti atau mural di Kuantan, Pahang.
bolehlah hubungi atau whatsapp saya.
Perol: 014-8136203
atau email: peroltozoa@gmail.com

Wednesday, December 15, 2010

Job Bulan Puasa Haritu..

Sekarang Peroltz berada di Kuantan.
Tak banyak yang boleh dibuatnya selain main internet dan melukis.
Ketika ditemu bual, Peroltz tengah study bab lettering,
banyak jugak die sketch, tapi takde scanner pulak.

Teringat pulak job di Allay-allay, Brickfield time bulan puasa haritu.
Jadi saya meminta gambar-gambar dari Peroltz untuk diuploadkan.
Peroltz bekerjasama dengan Medea/MediumTouch dan Nopx/ProceezPropaganda
so ni lah antara yang sempat dishoot.
(ketika gambar diambil, ikan duyung dan harimau masih dalam pembikinan lagi).

Medea



Allay-Allay yang bermaksud Ombak-Ombak, kata tuan kedai



Pool table


Harimau ni belum siap lagi

Promosi Enthiran pulak..

Botol Sky Juice

DJ

vector speaker

Green Goblin dan teh tarik

Water splash ni medea la yang buat

Yang ni da siap

Thursday, December 9, 2010

Benda best yang terhasil daripada Kul Sign 2010

Sape tak tengok ni saje je la.. WAJIB TENGOK!!
dari segi nilainye la.. bukan dari segi agama k..


" IMAGING A PURE APPRECIATION OF AREA OR EVENT
THAT WILL LEAVE A BIG IMPACT IN OTHERS MEMORIES.

TAKE NOTES THAT VIRTUAL REALITY CAN NOT TOTALLY
REPLACE A REAL WORLD EXPERIENCES.

IT GIVE AN OVERALL FIRST IMPRESSIONS OR MEMORIES
OF THE CURRENT SITUATIONS.

ALL THIS CAN BE ARCHIVE IN A SIMPLE BUT PURELY
A CREATIVE WEB PRESENTATION AND IT TAKES
ONLY 30 SECONDS* TO LOAD!"
-maya 360

Amazing.. rasa macam berada di tempat tu..
ya, aku jakun setelah melihat sesuatu sperti ini..
aku perasan jugak ada orang ambil gambar sambil pusing-pusing..
tak sangka macam ni hasil die.

untuk maklumat lanjut layari http://www.maya360.com/



Kisah Result Peperiksaan UiTM yang tak berkesudahan


setiap kali result keluar mesti hang giler laman web die.
kalau siapa yang dapat tengok time-time ni macam kena cabutan bertuahlah.

Jalur lebar?
"tak tau la ape yang lebar sangat, same je" jawapan interview salah seorang
peserta cabutan bertuah bertauliah.
"jalur lembik kot!" kata seorang mat... nama dia mat.

sem ni lain pulak, siapa yang tak lengkapkan Sufo tak boleh tengok result.
NO SUFO NO RESULT. pantun satu kerat.
betul jugak, kalau kita tak isi Sufo akan menyusahkan pihak dia pulak.

pagi ni dengar cerita result keluar.. aku pun nak jugak sertai cabutan bertuah.
memang hang seperti biasa.
tapi tadi aku tengok button examination result dah lesap..
lesap...?
belum pernah terjadi lagi ni..
sapa punya kerja la ni!!

suspek:
sUFO (some unidentified f****** object) yang menculik button tu.

*klik untuk imej besar sikit.

sem depan last! Oyeah..

UPDATE



misteri sudah terjawab..



Besok baru bleh tengok.. semua dah ke garisan..

Sunday, December 5, 2010

Kul Sign Ahad

Haa, kan dah kate dah diorang power..
Kul sign festival dimenangi oleh PHBKLKZNC, naib juara
Medium Touch, ketiga Kay.

orait, first thing first.
gamba proceez punya prodo.





Masing-masing ada peningkatan, good job tapi pjalanan masih jauh.
2 taun lagi eon dan peroltz berazam nak bomb kat wall of fame..

sketch asal.

gambar2 akan di update bila habis penat, tadi pnat bediri layan One Nation MC,
Altimet (tadi mc tersalah sebut 'alternate', bangang!), Zizan Raja Lawak pun ada
buat lawak, pandai die menari.
mc juge slah sebut nama acit (disebut asit) dan graffiti (disebut graviti).
Acit menang Kul Colours.

Sedikit sedutan/share diambil dari facebook Meeting Of Styles KL




















tadi balik tak pakai helmet, eon punye helmet kene curi, jaket die pun.
"rase cam bebogel" bak kate eon kalau tak pakai helmet kat tengah bandaraya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...