Malaysia Graffiti

Monday, November 22, 2010

Berkhayal

"Bila nak berkhayal ramai yang ingat dadah!"

kenyataan di atas hanyalah tanggapan Peroltz tanpa sebarang kajian dan statistik.

Bagi Peroltz, keadaan ketika berada di antara dunia nyata dan mimpi
akan menyebabkan dia berkhayal..
bukan 2 alam.. 40 Juta!!
"selalunye dalam kol 2 sampai 3 gitu" sambil menaip, dia berkata dalam hati.

khayalan ini membuka ruang imaginasi peroltz yang.. abstrak.

tak banyak cerita yang dapat dikorek daripada peroltz buat masa ini..
tapi terdapat bukti yang peroltz cuba mempraktikkan hasil abstraknya..


Peroltz tak suka guna Illustrator, jadi dia terus warnakan
guna Photoshop.. guna bucket tool pulak tu..


untuk pertandingan Angus, Burger King. kat facebook.

"tak menang pun takpe," kata orang tidak mahu terlalu berharap.
ada banyak lagi yang dia dah lukis, tapi tu untuk post akan datang.

Sunday, November 7, 2010

Mental Block

"Mental block?
tak de idea tetibe nak salahkan mental block aku.
betul ke ade mental block?
camne rupe block ni?
camne nak kluar dari block ni?
aku ade kat dalam ke?
ade ape kat luar?"

kate peroltz di dalam hatinya.. beliau kini takde idea.
idea tu berada di luar kotak untuk dicapainya..

cerita pasal kotak.
Ade kotak X yang mengganggu fikiran buat mase ni.
kotak X mungkin antara perkara terbaik terjadi dalam hidup peroltz.
mungkin kotak X ni yang memblock mental peroltz.

tak mungkin.. mental block bkan betul2 wujud pun.
mental block bleh jadi bentuk bulat, piramid siap & apa2 bentuk yang disukai.
kalau takde orang yang bagi idea mental block pada peroltz mungkin dia tak mengalami mental block.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...