Malaysia Graffiti

Thursday, December 22, 2011

Throws Up Animation

Besok aku ade interview untuk job animator..
sebelum ni aku pernah lupakan niat untuk jadi animator, sebab nak jadi mende lain..
tapi dalam lubuk hati aku sebenarnya masih ada lagi harapan tu,
aku terus terima interview tu tanpa fikir panjang.

silakan enjoy simple animation yang aku baru siapkan tadi.. Wish me luck!






I think that animation is magic because it creates illusions.

Monday, December 19, 2011

Sakit Kepala


Aku sakit kepala.. mungkin nak demam balik.. sekarang da pukul 6.
tapi ade kerja tak siap lagi..
ARGGGHHH!

*lukisan di atas sempat dilukis dalam 9 minit gitu..

It's still coming


tangguh..
ya ia masih akan datang.. ok jugak sebab ada banyak masa lagi..
KL Sticker Day masih ada.. akan menyerang 31 December.
InsyaAllah.



Ready? Lets go!


Like Our Facebook

Friday, December 16, 2011

Katak Biru

Di tengah keboringan.. aku melukis menggunakan mouse.
kan best kalau ada kawan2 sekepala boleh buat lawak waktu ni..


Thursday, December 15, 2011

Pagi Tadi (Kisah Benar)

Ini kisah pagi tadi.. diolah dalam bentuk komik.


Tak sangka boleh rasa lega lepas buat komik FUUU ni..

Tuesday, December 13, 2011

Good Morning

Good Morning and Happy Breakfast!



Never skipped your breakfast cuz it keeps your metabolism running..

Tuesday, December 6, 2011

Its Coming.. KULSIGN 2011


     Itu dia KulSign 2011 is coming.. Kali ini aku pergi dengan nama crew Peroltozoa Brothers.
Tak tahu lagi nak bomb gamba ape.. tapi insyaAllah ianya akan lebih baik dari sebelum ini.
Post sebelum ni di Kul Sign 2010.

Ahad lalu aku sertai Gotong Royong Graffiti 2011.. seronot, dapat duit dan Montana 94... Rugilah siapa yang tak datang. menangislah anda. tapi aku pegi bukan sebab duit, tapi untuk gotong royonglah... merapatkan silaturrahim, budaya kita kan (gurauan hipokrit)? ingat tak masa sekolah dulu kita kena buat lukisan tajuk gotong royong? tapi tak penah terfikir pun gotong royong kene cat graffiti.. hahaha!


Simbolik program gotong royong ni memang agak mendalam.. Penggiat graffiti sendiri yang memadam graffiti dengan tangan mereka walaupun sebenarnya DBKL boleh je buat sendiri. hebat la kan?

GOTONG ROYONG GRAFFITI 2011
video

Video is taken from Kulsign festival facebook.








Sunday, November 27, 2011

Gua Masuk TV

Dijemput untuk demo di rancangan Assalamualaikum, TV Alhijrah.
Anokayer dan orange dalam studio manakala aku pula
di luar untuk menyiapkan graffiti.



Anokayer dan Orange

Peroltz

Live

Sempena Maal Hijrah marilah kita menghijrahkan seni Graffiti ini ke arah
yang lebih baik. Semoga seni ini mendapat kemenangan di Malaysia.

Monday, October 31, 2011

Message Behind My Graffiti

Graffiti depends on people's perspective.
We as graffiti writer can never be beside our pieces just to tell you what we
want to achieve or express through it.
People who don't consider graffiti as an art form are plain stupid or they are just ignorance.
Yes some graffiti are vandalism and pain in the ass of your eye, i mean your brain... you cannot brain.. what? never mind. But it is just a state of mind.

To me, its just my taste of creating an image out of pencil and paper,
transfer it to the wall with expression later on. I writes my name so people would know that I just can and that i am a tiny existence in this world.


Sometimes when people keep asking me the same question I just made up some reasons. Such as alien riding a monsters: As human being, we are always so small.. Even so some of us are known for doing big things to even the weirdest thing!

"C'est en faisant n'importe quoi qu'on devient n'importe qui"
"It's by doing anything that we become anyone" - RĂ©mi Gaillard

Graffiti artists tend to write a very big piece on the wall. We think big we do big.


Graffiti can even just stand on its own aesthetic value without any meaning. There are still  lots to enjoy out of the physical aspect and how i compose the elements of graffiti between letters, the character and effects such as drips, cracks, bubbles, tags etc. so it would reflect my energy. Even better if you know that the technical part is really hard to master. There are some fascinating graffiti videos that you just love to see how its done, from the sketch, lifting dozens of cans, and bombing the piece with their crew.

Monday, October 24, 2011

KL Sticker Day

There will be a sticker attack in KL this December.
We gonna have a chill session while drawing our sticker in the morning
and have a trip around KL to stick it. 
This is the beginning of history before it's gonna be big in the future.

You can also send us your stickers so we can stick it  for you,
wherever you are.

do check us out on our Facebook


Wednesday, October 19, 2011

Trolling

Trolling adalah sesuatu yang best..

What is Trolling?
taken from wikipedia:
In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking readers into an emotional response[3] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[4] The nountroll may refer to the provocative message itself, as in: "That was an excellent troll you posted".


Mangsa Troll

Friday, October 14, 2011

Freak Boy in Aquarium

Salam..
Just finish Color my artwork.
but I still not satisfied with the outcome..


Black & White






Color







Color 2

Happy birthday eim monsta

Its my girlfriend's birthday today..

Wednesday, October 12, 2011

Me Practice

Practice by copying Ashley Wood's painting..

Mine:
Original by Ashley Wood:

Dream

My dream had finally come true,
so am I living in a dream now?
but my dream had just become reality.
and I will always be living in reality while
I'm still dreaming a lot.
not sure of anything..


Tuesday, October 11, 2011

Before Peroltz




I came from outer space.. on Earth, I raise these 3 other Earthlings.
U know which one is me..






Thursday, October 6, 2011

Aku Maafkan Kamu.

Memang tak sia-sia aku minat Malique dari dulu sampai sekarang.
lirik Inggerisnya dulu buatkan aku minat belajar Bahasa Inggeris,
sekarang aku semakin minat Bahasa Melayu kerana nak memahami lirik tulisannya.

"Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa"-Malique
betul la.. Kau hebat, aku tak.. hahaha.

Lagu terbaru dia.. tak boleh tahan dari jatuh cinta pada lagu "Aku Maafkan Kamu"
feat Jamal Abdillah. Belum habis minat lagi lagu "Perang Dah Tamat" dan
Mantera Beradu. Memang terbaik dari ladang.

Dari penilaian aku, lirik dia sekarang banyak berunsurkan dakwah. atau lirik bersunsur
sufi? apa-apapun layan la lirik dia di bawah..

*Chorus dia terbaik sebab mula dengan Alif, Ba, Ta.
*Hak Miranda = hak untuk diam






Malique Aku Maafkan Kamu Feat. Jamal Abdillah

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Kutimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Mari ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan..

Tuesday, September 27, 2011

Urban Creature skin contest.

Peroltozoa Sketch da siap print...
tinggal nak binding je. 


Inilah idea aku untuk design skin Urban creature.
Facebook


Thursday, September 22, 2011

Kompilasi Lakaran dulu-dulu dan terbaru

Peroltozoa sketch (Pertama)..

Kompilasi sketch dulu-dulu dan  terbaru..
untuk dijual kepada yang sudi..
black & white printed.


Wednesday, August 17, 2011

Working on a new style

need something soft to tone down my bloodthirsty savage monsters

Thursday, July 21, 2011

Graffiti Getaran Jiwa

Mende ni dah lama berlaku.. cuma aku tak post je..
teragak-agak sebab aku rase aku buat tak lawa sangat..
akhirnya aku post jugak la harini.
29 Mei 2011 BSLN

Aku rasa bangga dapat sertai graffiti event ni cuma aku rasa banyak yang aku kena baiki..
wokey..

Karya lain..

Acit

Sonea

Anokayer

Medea

Munk

Snozze

Saturday, July 16, 2011

Character Alien in da making

lame juga aku tak update blog..
aku sedang men 3D kan karakter alien aku sambil belajar 3d Animation..
aku tak tau la nak bagi name ape kat makhluk ni..
software yang digunakan adalah Maya 2012.

Alien Kecik © by peroltz

seronok sebenanye buat 3D ni..

Monday, May 30, 2011

Rezeki Graffiti


Masih lagi cerita di Putrajaya..
Pada Sabtu 28 May, aku telah terserempak dengan satu pertandingan graffiti.. dekat
je dengan lorong seni tapi tempat agak tidak strategik.
Papan yang disusun memang banyak tapi malangnye peserta cuma ada beberapa sahaja..
aku pun tanpa befikirr panjang terus join..
Spray yang dibagi memang hancor.. warna gold, oren, merah, dan kelabu..
Spray can memang hancor warnanya. drip giler..

Spray can itu..
mula-mula aku nak buat complicated.. tapi sebabkan masalah drip dan tak cukup cat aku tuka buat simple jek.. hahaha..

papan tak dicat dan drip
tukar design


siap


Kelibat Buzy di sana
Walaupun aku buat buruk.. tapi semalam aku dapat berita yang aku Juara.. yeaa!
mesti sebab otai-otai graffiti tak join pun.. hahaha
kelakar jugak tapi inilah rezeki Allah S.W.T.. sesiapa pun berhak dapat.
Alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...