Malaysia Graffiti

Friday, March 25, 2011

Aku jadi android


aku suka pakai baju kelabu, crocs, full cap kelabu..
aku la ni kot..
hahaha..!

Thursday, March 24, 2011

Style2burn

2 sketches aku yang dihantar ke style2burn pada
pagenya di facebook.. founded by Phiberwrite (PW)
untuk bekongsi ilmu tentang Graffiti.. Jyeah!

Beza- Word by Dment from 5forty2


Cypher- word bby Nawi from KTM

More sketches on on S2B facebook.. go and check it out!

kesimpulan:
Memang bagus sebagai motivasi untuk berkarya..

Saturday, March 12, 2011

"Sonea"


Terhutang rasanya kalau tak buat..

Anyone who wants to trade sketches with me just ask..

bla bla bla..

Graffiti helps me to express myself..
Its the perfect tools.

Friday, March 11, 2011

Saturday, March 5, 2011

Graffiti Battle: Kapreza 2011

Kapreza datang lagi dengan petandingan graffitinya..
Kapreza adalah acara tahunan yang diadakan di Kolej Pendeta Za'Ba UKM bangi..
dalam banyak-banyak acara ada juga pertandingan graffiti.
Event tahun lepas aku join, tahun ni pun.. baru je balik..

Poster Kapreza



Aku punye.. tak menang har har har.. (ketawa kecewa)
sedikit temubual yang diadakan tadi..

Seorang Insan : Bro, ape yang you lukis ni sebenarnya?

Peroltz : hmm.. complicated sikit la..

Seorang Insan : Complicated? ape temanye?

Peroltz : Temanya Transformasi, jadi aku tulis "Form" (bentuk), so the idea is transformation form of idea into a form of art! (siap speaking tu).

Seorang Insan : So ni you lah brader?

Peroltz : Yes, betul! Sebenarnya aku memang selalu letak alien ni.. Selalu kan artist guna nick name untuk mewakili diri mereka, maka character alien ni aku ngan kehidupan biasa aku.. macam nko jugak la, dan body yang die pandu ni adalah another side of me as a graffiti artist.

Seorang Insan : ooo begitu.. paham-paham..

Peroltz : yeah! (nasi goreng siap...!)



Anokayer- 1st place

Spuxs- 2nd Place

Medea- 3rd Place

Sonea


Miss Nina




Kioue/TSS- demo yg gempak

Kesimpulan:
KL FM tak best




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...