Malaysia Graffiti

Friday, April 23, 2010

Kerja

"kerjayaku memang kejam
punca matamu tak boleh pejam
bermalaman, bukan berjam
di mana? dengan siapa kubersama?" -Malique

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ahad ni anta satu lagi assignment. Tak dapat ikut kakak aku blk Kuantan.
Proceez.. we bomb this Tuesday!

Wednesday, April 21, 2010

Extreme

Subjek grafik agak extreme bg aku..
tak cukup tido.. tp xnak tido.
siang td ade presentation.. da abis tu lect tanye aku..
"asal dulu UiTM mane?"

aku jawab la perak. pastu die komen.
"ilustration awak buruk la"

even if the sky is falling down
down down down..
thanks Jay Sean for da song.. it helps a lot.

bermain lagu tu kat pale aku.
mane taknye, tak tido mlm pastu kne gitu kan..
mmg aku wat buruk pun. simple sbnanye... dekat kepade malas..
sori UiTM Perak. aku da malukan ko.. hahaha!

aku da siapkan lukis silver surfer tuk battle pergh.com

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

skarang baru la katil aku senyum kambing..

Sunday, April 18, 2010

Bezita

Teringat dulu abg aku kate..
snang gile lukis bezita.. kejap je die lukes.
kagum jgak la dibuatnye.
mase tu aku tak reti lukes lg.. bley laa.

ni aku lukes tuk join battle kat pergh.com tapi tenet aku ni kan spesisnye siput.
tak smpat nak post.
ah.. yg penting aku lukes.

rase cam cakap sorang2 lak..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sunday, April 11, 2010

Petang itu Petang Sabtu.

Adakah korang cuba meneka apa isi kandungan post kali ini? Bukan kisah grafitti ataupun kisah malam tanpa bintang,lampu jadi bintang. Bukan juga kisah tercucuk bulu bangla tajam sekali lagi. Ini kisah dua adik-beradik Peroltz dan Raby. Mari mari, mempersembahkann..
Oh ya, sebelum korang berasa aneh, ni Raby yang tulis.HAHA. Bukan bukan, saya bukan nak mencari publisiti di sini atau dengan perkataan yang takde dalam kamusnye mencapub. Saya bosan tengok blog ini tidak diupdate selalu. Jadi saya updatekan. Baik kan?.Tape tak perlu jawab. Saya sudah tahu jawapannye. -_-"

Tripod adalah alat untuk membantu agar kamera anda boleh berdiri tegak dan tegar. Biasa diguna bila tidak yakin tangan kita masa kecil-kecil dulu dibedung atau tidak.Meh kitorang ajar cara-cara mempelbagaikan kegunaan tripod. Nak banyak lagi anda bolehla guna kreativiti anda sendiri.(da macam rancangan memasak pulak)


untuk berlatih skill shuffle

boleh jugak dibuat kerusi.tapi sakit bontot sikit.

mencari signal telebisyen

meneropong amoi amoi cun
curi line telefon

ranapkan kereta orang yang dibenci

pembesar suara untuk bercakap dengan foreigner yang tidak faham bahasa melayu

ah, ini comouflage ke? anda fikir sendiri

ha. untuk potong rumput panjang. (aku tahu lah ni bukan rumput)


pukul lelaki-lelaki jalang (sesuai bagi makwe makwe)

kawan baik susah dan senang tawa dan duka pahit dan manis masin dan masam madu dan racun.ok dah

menguji level haruman sampah
hancurkan kereta penyangak. (jangan ingat perempuan ni ganas)

buat panggilan percuma ke singapura

dan juga penyibuk di kala berseronok dengan singa.

Akhir kata, jika korang rasa kami tidak munasabah menggunakan tripod sebegini rupa, mungkin anda patut cakap 'lame' pada diri sendiri. Saya berani tulis sebegini kerana ini bukan blog saya. HAHA. ok bye.
--> rabymalek.blogspot.com

Tuesday, April 6, 2010

Aku cepat.. bas yang lambat.

Cam doh la repid KL.
bile ntah nk jd bagus.. tambang da naik dah..
tajam la bulu bangla td.. pegang la jauh sket.. ni besi aku!
dalam bas td.

lect tanye.. knape lmbat?..
aku ckp dlm ati, "die ni btul ke nk tau knape?"
aku ckap.. "Saye cepat, bas yg lambat"
"uh!" dengan gaye dah bosan mndengar alasan.

mmbazir gak dtg..
x dpt sain attendance pun.

ni cerite aku je.. wlupun skali bas tu x brenti amik org setiap org
akan dapat masalah yg bbeza.. ntah2 makcik yg naik bas same tadi
kne buang keje pasal dtg lmbt..mamat tu plak x pasal2 kne lempang
ngan bos die pasal sebab yg same..


U80 same dengan tahi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...